BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Kiviä taskussa ja vähän muutakin...

Nyt se on nähty, vihdoin ja viimein, monen kommervenkin, junailun, killinkien laskemisen ja kaverin ympäripuhumisen jälkeen. Nyt se on tehty ja nähty...

Ja voi pojat, minkä esityksen käväisin nautimassa henkisellä illallisellani. Alla muutama linkki, joista selviävät näytelmän juoni ja muu tärkeä tieto. Minun ei kannata keksiä uudelleen sanoja esityksen kuvaamiseen, minua taitavammat ovat sen jo tehneet:

Helsingin Kaupunginteatteri
http://www.hkt.fi/ohjelmisto/play.php?name=kivi

Irkku-seuran artikkeli Shamrock-lehdessä:
http://www.finnish-irish.fi/shamrock_kiviataskussa.htm

Fantasy Myspace Comments

Jotta näytelmä ei olisi ollut pelkästään yhtä naurun festivaalia, oli tekstiin ujutettu ripaus surullistakin surullisempaa ihmiskohtaloa. Näytelmän henkilöt elivät hetkessä ja niinpä surukin valjastettiin Hollywoodilaisporukasta hyötymiseen, tavalla tai toisella ja nimenomaan sillä toisella tavalla.

Juuri kun tarvitsin naurun parantavaa voimaa, sain nauraa täydestä sydämestäni, silmät kyynelissä, suupielet korvissa ja sydän täynnä iloa.

Kaikkein eniten jäin hämmästelemään sitä käsittämätöntä näyttelijätyötä, joka tulvi estraadille Martti Suosalosta ja Mika Nuojuasta, uskomaton taipuminen tekstiin ja sen henkilöihin, jotka vaihtuivat lennossa, joskus jopa parin sekunnin välein.

Pidättelin henkeäni koko esityksen ajan, sydän naurua kuplien, olemus täynnä ihailua vaikean ja tekstintäyteisen esityksen läpi viemisestä. Ja yleisö, se eli näytelmän mukana, vuoroin nauraen vuoroin lähtien mukaan Martti Suosalon yllättäviin kosketuksiin yleisön kanssa.

Jos koskaan, niin tähän näytelmään kannatti odottaa lippuja. En ehtinyt näkemään näytelmää, kun sitä esitettiin viime vuoden puolella ja jäin mielessäni harmittelemaan hidasteluani ja reagoimattomuuttani. 

Heti, kun lisänäytösten liput tulivat myyntiin, syöksyin haukkana nappaamaan omat lippuni. Ei ollut halpaa ei, mutta jokaisen tuhlatun euron väärtti ja olen jopa sitä mieltä, että kannattaa olla vaikka viikon syömättä nähdäkseen Kiviä taskussa-näytelmä.

Kiitos Martti Suosalo ja Mika Nuojua, palautitte ilon hetkeksi elämääni, saamani elämyksen avulla kestää pahempiakin päiviä...

Fantasy Myspace Comments

Taide, muodossa tai toisessa, on elämää yllä pitävä voima, se on polku ja tienviitat, jotka auttavat näkemään ihmiselämän komiikan, tragedian ja tragikomiikan...

0 kommenttia: