BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

perjantai 25. helmikuuta 2011

Kahvista se aikuinenkin pissittellee...

Pakkanen pakottaa pysymään sisätiloissa, varsinkin ystäviä tavatessa. Ei ketään voi vaatia pukeutumaan naparetkivarusteisiin, pakkaamaan mukaan termospullollisia kuumaa kahvia ja kiikuttamaan tapaamiseen pilkkijakkaraa ja retkipöytää, voidakseen viettää yhteistä aikaa ystävien parissa. 

Flirty Myspace Comments

Kahvilat, ne kahvilat, missä hemmetissä ovat laadukkaat, edulliset ja hyvän palvelun kahvilat? Ravintolaan en halua, kalja ei kiinnosta, ystävä kiinnostaa enemmän. 


Örveltäviä päiväkaljoittelijoita on liikenteessä liikaakin. Selän takaa kuuluu harva se kerta outoa kaljakieltä, jota en edes halua oppia ymmärtämään, löysä käsi läiskyttää selkään ja väsyneet sormet yrittävät haroa hiuksia. Kaipa se on kohteliasta, mutta ei siitä tosiaan tarvitse pitää.

Siis kahvila, kuppila, mikä vaan, kunhan se ei ole ravintola. Ystävien tapaamispaikka, jossa voisi viihtyä pitempään kuin nopean kahvin ajan. Olen nyt tapaillut ystäviäni pääkaupungin eri kahviloissa. 


Jotkut niistä ovat tulleet tutuiksi, jopa melkein kantapaikoiksi, mutta edelleen kaipaan SITÄ kahvilaa, jota voisin kutsua pesäksi, poteroksi tai olohuoneeksi. Kahvila, joka olisi minun näköiseni, tapaiseni ja hinnoiteltu sopivaksi kukkarolleni, jota kutsun Matiksi.


Girls Myspace Comments

En minä kaipaa erikoiskahveja, haluan tavallista kahvia saavin kokoisesta kupista, kahvia, jonka nimestä en joudu arvailemaan sen sisältämää todellista kahvin määrää. 


Olemme yksinkertaisia ihmisiä, jotka yrittävä ajatella ja keskustella monimutkaisista asioista päät pöristen ja kahvia juoden. Eivät ne monimutkaiset asiat kahvia juomalla yksinkertaisiksi muutu, mutta aina on olemassa se mahdollisuus, että aivoissa voisi liikahtaa jotakin.


Quotes Myspace Comments

Tiedän, emme ole mikään kultakaivos kahviloille, mutta aina silloin tällöin joku meistä ostaa muutakin kuin ison kupin kahvia ja santsikupit päälle. Meitä voisi ajatella vaikkapa sijoituksiksi tulevaisuuteen, kyllä me tästä joskus nousemme, levittelemme rahojamme ja muutumme kuuliaisiksi kuluttajiksi. Sen kun näkisi!

Kunnon kahvilan puuttuessa, tapailemme R-kioskeilla ja notkumme sisätiloissa pahvimukillisen ajan. Etsimme edelleen omaa kuppilaamme, poteroa tai olohuonetta, jossa kahvia juodaan teemukien kokoisista kupeista, jossa on rauhallista ja hyvä palvelu. Pitäisiköhän perustaa oma kahvila, jonka ei tarvitsisi tuottaa voittoa?


Girls Myspace Comments

Nyt kyllä meni täysin pissis-voivotteluksi, mutta menkööt, kerrankos sitä aikuinenkin pissittelee...

7 kommenttia:

a-kh kirjoitti...

Kas siinä pulma: Ekbergille vai ärrälle.

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Ärrä se on...

Enemmän olisi tarvetta ystävien talolle, jonne ihmiset voivat tulla ja mennä, istua hetken paikoillaan ja juoda kahvia.

Toisaalta taas, liialliset ihmisjoukot eivät ole meikäläisen mieleen. Kun ilmat lämpenevät, termari humpsahtaa reppuun ja istuskelut penkeillä, kivillä, rannoilla ja metsissä alkaa. Osa ystävistäni on sen verran urbaania porukkaa, että luonto liian lähellä on kauhistus. Onneksi osa taas on hyvinkin sopeutuvaista porukkaa, joille ärrän kahvi kelpaa ja maistuu hyvin.:)

seijastiina kirjoitti...

Tämä blogisi näyttää kivalta, pitääkin tutustua ajan kanssa.
Kiitos kommentistasi blogissani, kyllä on ollut he...... kylmä, ja on ,on sorkat jäässä, mutta aina pittää pari kuvaa ottaa :D

Ari kirjoitti...

Kahvilat hävisivät jo 60-luvulla (kahvi ja perunaleivos tai kokopöydälle yksi käpykakku)70-luvulla oli vielä joitakin "maitobaareja" joissa tavattiin tutut ilman alkoholia pirtelön kanssa.
Nykyään mahdollisuus löytää syrjäinen mukava kahvila (ilman olutta) on mainostamisen arvoinen.

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Seijastiina: kiitos itsellesi valokuvablogeista, joilla ilahdutat yöllisiä seikkailujani blogilandiassa.

Ari:
Totta kirjoittelet, kaipaan nimenomaan syrjäistä ja mukavaa kahvilaa, mutta sen löytäminen ei ole helppoa. Vielä en anna periksi, mutta sillä välin täytyy tyytyä ärrän kahviin, joka ei itse asiassa ole hassumpaa. Pahvimukin kanssa kylmässä värjöttely sen sijaan ei kuulu lempiharrastuksiini, mutta mitäpä sitä ei tekisi ystävien takia.

Asta kirjoitti...

Semmoista se on. Kun kantapaikka meni nurin ja sen löydetty korvikekin lähti tuntemattomiin, on miltei ylivoimaista löytää kahvilaa, jossa viihtyy sekä sielu, mieli että kukkaroinen kaveri. Jos jotkin asia olisivat mahdollisia, niin kahvin makua muuttaisin reilusti tässä maassa. Mutta etsiessä käy yksi jos toinenkin kupponen. Ärrä ja peräti kirjaston automaattikin käy! Noista sinun linkeistäsi ei muuten avaudu yks jos ei toinenkaan. Nyt kahville! Puoli litraa, iso vati, vahvaa,ynnä lämmintä maitoa. Heh, siitä se lähtee.

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hei Ari!

Tämä on tätä. Ärrä on ollut pelastuksena montakin kertaa, mutta edelleenkään se ei käy kunnon tapaamispaikasta.:)

Hei Asta!
Jännä miten välillä linkit pelaavat ja välillä eivät sitten pelaa lainkaan. Nyt taas tätä kirjoittaessani pelaavat, mutta saa nyt nähdä miten kauan. Pitäisi olla oma serveri, jota pyörittelisi, mutta sillekin pitäisi olla vara-serveri ja menisi liian kalliiksi koko touhu, samoin työlääksi.

Kahvilla tässä maassa mennään ja marssitaan. Iso teekupillinen kahvia ja siinä maitoa, niin jo lähtee käyntiin masiina kuin masiina.

Muuten, kirjaston kahveihin olemme mekin joutuneet usein turvautumaan...:)