BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

maanantai 14. helmikuuta 2011

Kitkerän myrkyllinen Valentine's Day...

Niinpä niin, Suomeenkin on rantautunut Jenkkilän suuri nöyryytysten päivä. Perusidealtaan päivän tarkoitus lienee jotain aivan muuta kuin se, joksi se on vuosien saatossa jalostunut.

Vietin yhden Valentine's Dayn Jenkkilässä ja silloin ajatukset, joita ajatellen kyseisestä päivästä, pulpahtivat pintaan kuin hätäinen uimapallo.

Flirty Myspace Comments

Minulla ei ollut hätäpäivää kyseisenä päivänä, olin tarpeeksi sosiaalinen, erilainen vaan en liian erilainen, vierasmaalainen ja kiinnostava. Mutta mutta, näin erittäin läheltä, mitä tapahtui, kun ihminen ei ollut suosittu, edes yhden kortin verran, suklaarasioista ja muista lahjoista puhumattakaan.

Kyseinen päivä kuuluu oleellisena osana jenkkitraditioita. Se tukee suosituimmuus-kilpailujen pyhää tarkoitusta, erottaa jyvät akanoista, näyttää nörtille ja hiljaiselle hissukalle, että heidän paikkansa ei ollut spottien loisteessa, ei, heidän kuului läpytellä kätensä kipeiksi, kun spotit oli suunnattu eniten kortteja, suklaata, kukkia ja lappuja saaneiden harvaan joukkoon.

Suosituimmuus merkitsi kaikkea, sillä se ratkaisi jopa yliopistoon pääsyn, työpaikan, aviopuolison ja lasten koulutuksen. Valentine's Dayssä mitattiin suosituimmuus, ei enää sitä, onko poika kiinnostunut tietystä tytöstä. Ei, oli muutama tyttö, jolle kaikki lähettivät kaikkensa ja muut katselivat hiljaa taustalla.

Fantasy Myspace Comments

Ihmisen arvottaminen jo nuorella iällä, pysähdyttää hänen kehityksensä ihmisenä. Kun kaikki energia suuntautuu suosion saavuttamiseen, ei muulle kehitykselle jää sijaa. Miten myrkyllinen, yksipuolistava ja vain muutamia yleisesti suosituimmuusmittarin osina pidettyjen ominaisuuksien suosiminen voi tehdä melko normaalista teinistä hirviön.

Miksi me apinoimme Jenkkilästä nämä kiusaamisten, nöyryytysten ja alistamisten merkkipäivät? Euroopassa ihmisellä on vielä arvonsa, mutta tällaisten päivien rantautumisen myötä voimme sanoa hyvästit ihmisarvolle. 

Eipä sitten ihmetellä, kun lapsemme itkevät itsensä uneen, pelkäävät mennä kouluun niinä päivinä, kun suosituimmuutta mitataan. Valentine's Dayllä on vaaleanpunaisesta/punaisesta väristään huolimatta harvinaisen kitkerän myrkyllinen pinta.

Kaikesta huolimatta tai ehkä juuri siksi...

Valentine's Day Myspace Comments

6 kommenttia:

Angel + 6 Garden Cottage Cats kirjoitti...

I do tend to agree with alot of what you say,,,,, not exactly one of my favorite days. One not to take too seriously.
I do however enjoy the Flowers after soooo much white & Snow, we can use some Beautiful flowers to remind us of Warmer days ahead :~) Have a Beautiful Day ~ Angel

Sara kirjoitti...

Tuo sinun kirjoitus toi mieleen yhden lauseen, jonka kirjoitin joskus yläasteikäisen neroudella päiväkirjaani:

"Jos saisin elämässäni kaiken, mitä haluan tekemättä työtä sen eteen, minusta tulisi läski, laiska ja tyhmä."

Jotain perää siinä 15-vuotiaan kirjoituksessa kuitenkin taisi olla, teinimäisen brutaaliin tyyliin muotoiltuna.. :D

a-kh kirjoitti...

Samaa mieltä yleensäkin kaupallisista kalenteripäivistä.

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hi Angel!
How right you are, again. Well, Valentine's Day should not be taken so seriously, but somehow it means everything to some people...

Hei Sara!
Jepulis, yläasteikäiset ovat tosiaan yllättävän nerokkaita, itse sitä täysin vielä silloin tajuamatta.

Hei a-kh!
Minulla on suorastaan jakomielinen suhtautuminen kaikkiin tuontipäiviin. Niin mukavaa kuin olisikin ajatella, että "kivaa, kun kaikille on oma päivä", niin jokainen päivä sisältää itsessään jonkinlaista joukkoon kuulumattomien mitätöintiä, osoittelua ja aliarvioimista.

Kilpailu suosiosta on pirun raakaa ja se saa ihmisissä esiin sellaista ilkeyttä ja häijyyttä, jota on vaikea uskoa. Ystävänpäivä höpsönä kavereiden keskeisenä päivänä menisi, mutta kun se ei ole vain sitä...

Tuitsuli kirjoitti...

Osuvasti kirjoitettu. Noin minäkin tunnen, en vain ole uskaltanut hyväksyä tunteitani. Vaaleanpunainen hössötys sokaisee järjenkin välillä. Kiitos, autoit eteenpäin oman itseni ja oman ajtteluni hyväksymisessä. Todella upeita pohdintoja tässkin blogissasi pivin pimein!! Onnittelut!

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hei Tuitsuli!
Tässä blogissa voin käsitellä toisenlaisia asioita kuin muissa blogeissani. Ja niin, en kirjoita välttämättä täällä yhtä terävällä kynällä, mutta joistakin asioista vain on kirjoitettava.

Tuo kirjoitus itse asiassa sai alkunsa siitä, kun jenkkivuoteni aikana naapurin tyttö teki itsemurhan. Tyttö, joka ei ollut suosittu, aina takarivissä, muiden mitätöimä, ei yksinkertaisesti jaksanut. Jenkkilässä opin kapinoimaan suosituimmuusriittejä vastaan enkä suin surmin halua vastaavanlaisten julmien hömpötysten rantautuvan Suomeen samalla voimalla kuin ne jylläävät rapakon takana. Se oli aivan kamalaa, oksettavan naurettavaa ja kuitenkin niin pirullisen totta...