BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Kadonneiden kuppiloiden metsästys...

Kahviloista tulee näköjään kirjoitettua vielä jonkin verran lisää...

Hello! Myspace Comments

Lauantaista vielä sen verran, että sovimmepa ystäväni kanssa kerrankin tapaamisen Forumiin, Mannerheimintiellä. Se on paikka, jossa meikäläistä harvemmin näkee, varsinkaan lauantaina keskellä pahinta shoppailukaaosta, mutta tulipa tehtyä kerrankin poikkeus. Ja tietysti ystäväni oli valinnut koko Forumin parhaimman ja kalleimman kahvilan, Fazerin.

Matti-niminen kukkaroni ei pidä kahviloista, joissa kahvin kilohinta on sama kuin kullalla. Steriili, siisti ja koleahkosti sisustettu Fazerin kahvila on omiaan nopeille ja tehokkaille tapaamisille. 

Se on paikka, jossa trenditietoiset uraihmiset tapaavat omansa kaltaisia business-eläimiä. Disainatussa kahvikupposessa lainehtiva kahvi oli hyvää, mutta maksoi 2,50 €/kupponen. Aivan liikaa ihmiselle, joka on tottunut ärrän Juhla Mokka-kahviin puolet halvemmalla hinnalla.

Meinasi disainkupissa lainehtiva kahvini saada kofeiinimyrkytyksen, kun tiskillä vieressäni seissyt, tyttöystäväänsä kenties vaikutusta tekevä mieshenkilö osti kaksi teetä, omenamehun ja kaksi laadukkaan näköistä kakkupalaa ja maksoi koko lystistä melkein 22 €. 

Toivottavasti miehellä oli siihen oikeasti rahaa eikä vaikutuksen tekeminen vienyt häntä taloudelliseen ahdinkoon. Niinhän nämä hinnat alkavat olla kuin Norjassa, no vähän liioitellen, mutta norjalaisilla sentään on varaa kiskurihintoihin.

Funny Myspace Comments

Ja se puuterointihuone, vessa, toiletti, wc ihan mikä vain, se oli kokemus vailla vertaa.  Kassa painoi pyynnölstä nappia ja nopea pyyhällys pöytien välistä ovelle. Niinpä, miesten ja naisten vessat olivat toisiaan vastapäätä, yhden ihmiset vessoja, joiden välissä oli tila lavuaarille, noin 1m x 1 m. 

Odottamassa, neliön tilassa oli jo kaksi naista, hyvin vakavaa ja koivet solmussa taituroivaa ihmistä, joiden koko elämä oli kohdistunut toivottavasti pian avautuvaan oveen.

Mietin mielessäni, että mitähän mahtaisi tapahtua, mikäli molemmat, toisiaan vastapäätä olevaa ovea avautuisi yhtä aikaa. Itse tarkistin, että miesten vessa oli vapaana ja pyyhälsin sisälle. Vaikka naiset näkivät, että voi siellä nainenkin käydä, molemmat odottelivat edelleen naisten vessan vapautumista. 

Kiltit tytöt odottavat ja saavat virtsanpidätysvaivoja, ei niin kiltit tytöt menevät ja ottavat tilaisuudesta vaarin. Mitenköhän vähänkin isommat ihmiset olisivat mahtuneet Forumin Fazerin vessaan?

Flirty Myspace Comments

Jos Forumin Fazerilla olisi ollut edes tunnelmaa, jotain persoonallista, jotain... hinnat voisivat olla puolusteltavissa. Selvä, tiedän että tilojen vuokra, henkilökunnan palkat jne. täytyy saada katettua, mutta siitä huolimatta, kahvi nyt on kansallinen seurustelujuoma. 

Kulmakuppiloiden Happy Hour-aikoina kaljatuoppi lähtee alta kolmen euron. Miten ihmeessä piskuinen parin desin kahvi voi maksaa saman? Tässäkö syy siihen, että porukka lipittää riittoisaa kaljaa, kun se kerran maksaa saman kuin kahvi?

No, tämä on minun ongelmani, tuskinpa kenenkään muun. Ihmettelenpä kuitenkin, sillä haluan nähdä ystäväni muuten kuin tuopin takaa. En todellakaan ole raivoraitis, mutta jos joutuisin juomaa kaljaa samat määrät kuin lipittelen kahvia, maksani sanoisi poks alta aikayksikön.

Onneksi on ärrä ja standardi Juhla Mokka-kahvi, joka ei tapa eikä tee pahantuuliseksi ja joka auttaa pahimpaan kofeiinituskaan. Ja onneksi on ystäviä, jotka jakavat näitä kokemuksia ja jaksavat notkuilla ärrällä, etsiä uusia kahviloita ja kokemuksia.

4 kommenttia:

a-kh kirjoitti...

Muistan, kun muinoin lähdin pyöräilemään Kuopiosta Helsinkiin. Oli markka-aika ja lähtiessä kupillinen kahvia maksoi 3,5 mk. Pitkin matkaa hinta nousi ja Vantaalla Kuusijärven uimarannan kuppilassa pahvikupillinen maksoi 7 markkaa.

Joku kuppilanpitäjä sanoi jossakin haastattelussa, että kahvillahan se varsinainen tulos tehdään.

Luikahdan tästä pian Helsinkiin ja jos en mene kaville Bulevardin Ekberille, niin sitten Ison Roban ärrään ja samalla reissulla vieressä oleville kirppareille sopivaa kostyymia etsimään.

Sara kirjoitti...

Tuo wc-käyttäytyminen on kyllä mielenkiintoista. Meille on niin syvään opetettu että naisten vessa on naisille ja miesten miehille.

Sitten siellä jonossa nökötetään ja tuskaillaan, vaikka toinen vessa on aivan vapaana... Melkein kuin syntiä tekisi, jos väärään vessaan astelisi... :D

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hei a-kh!
No niin, nyt ymmärrän kahvin julmetun hinnan. Että sillä lailla. Pitäessäni majaa Ekbergin kulmilla, hilppasinpa erinäisenkin kerran aamukahveella siellä, silloin en tosin itse ollut maksajana. Olihan siinä oma kyldyrelli sävähdyksensä, mutta se hinta se hinta...

Tere Sara!
Meikäläinen luiskahtaa aina miesten vessaan, jos naisten vessan edessä on jono, siis melkeinpä aina. Pitääkö taas syyttää luterilaista kasvatusta tai koulukasvatusta tai jotain, mutta kyllä meidät naiset on todella kasvatettu päin männikköä.

Kyllä huomaa, että meikäläistä isä kasvatti pojaksi ja äiti tytöksi ja meikäläisestä sitten tuli tällainen hullu hybridi. Enkä ole yhtään pahoillani asiasta...

Sara kirjoitti...

Hybridihän on hyvä vaihtoehto jos vain osaa poimia molemmista sukupuolista ne parhaat puolet! :D