BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Yön ja päivän sylissä...

Veden eri olomuodot ovat tällä hetkellä pinnalla, veden viileys kiehtoo ja kietoo silkkiseen otteeseensa, ja vajoan vettä myöten alas, kuuntelemaan rauhoittavaa äänimaailmaa, nauttimaan erilaisesta kuvakulmasta alhaalta ylöspäin, läikehtivän valon leikkiessä uneliaan taianomaisena pääni yläpuolella.


On jollakin tavalla outoa, miten yöllä sekä mieliala että ajatukset vaeltavat jollakin toisella tasolla. En tiedä mikä se taso on, onko sitä olemassakaan vai ovatko mielialan ja ajatusten kulut vain sattumanvaraisia kuplia maailmankaikkeudessa.

Red Mahan

Ihmetellessäni yön hiljaisina hetkinä ihmisiä ja maailmanmenoa, ehdin ajatella enemmän, päivisin kaikki tapahtuu nopeammalla temmolla ja ehdin vain reagoida tilanteisiin ja ihmisiin, en ajatella asioita ennen kuin ne ovat jo tapahtuneet.

Ehkä päivän toiminnot ovat seurausta yön mietteistä, ehkä ne ovat alitajunnan liikennesääntöjä, jotka olen yöllä opetellut tai omaksunut.


Yön salaisuudet vievät mukanaan, päivän nopeat kohtaamiset taas saavat minut joskus suunniltaan. Yön minä on erilainen, rauhallinen ja mietiskelevä. Päivän minä keskittyy vilistäviin asioihin ja ihmisiin, joilla kaikilla on sama kiire ja vauhtisokeus mielensä kammioissa.

Ihmisten kovaääninen nauru kuuluu päivään, samoin liioitellut eleet. Ja niihin väsyneenä odotan yötä, jolloin ilo ilmenee pehmeänä hymynä, suupielien kihartuessa ylöspäin.

Gattaldo

Yöt ovat vielä lämpimiä ja kosteita, auringon laskettua suorastaan tukahduttavia, mutta taipuessaan aamuun, yö viilenee vähä vähältä, kunnes aamukasteen suloisena hetkenä yön salaisuudet avautuvat ja viileys kulkee iholla kuin onnellinen, myöhään saapunut sanansaattaja.

Ja näin minä haluan nukahtaa, veden viileään syliin, yön ja päivän välissä, jolloin yö on vielä minussa kiinni...


Lisää jo aiemmin blogissa esiintynyttä Meksikon matkailun edistämiseksi tehtyä videomateriaalia, ja voi pojat millaisia videoita...

Miten jotain näin kaunista voi olla olemassa, upeasti kuvattuna ja toteutettuna. Tässäkin videossa on vedenalaista balettia, niin kauniina ja viileänä, että sen tuntee suorastaan kipuna sielussa.6 kommenttia:

JUAN FUENTES kirjoitti...

Bonitas imágenes,paracen salidas de cuento de adas
Enhorabuena
Tus comemntários a mi foto me ayudan a continuar con mis fantasias
Saludo

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Sinun kuva ja teksti maailamsi on niin tunteitaherättävää, ettei tälläinen maalaispoika osaa sanoiksipukea, sitä mitä omassa päässä liikku blogissasi vieraillessa ja sen jälkeeen. Näin se kuitenkin on että yö on luovan ihmisen parasta aikaa kun aivot saavat työskennellä ilman ulkopuolista ärsykettä. Omat blogi juttuni ovat yksinkertaisi, mutta on siellä sellaisiakin mitkä ovat yönaikana valmistuneet ja ovat sitten aamulla olleet kirjoitettavissa julki.

Teuvo Noormarkusta

Eko kirjoitti...

Viime-yö oli lämmin ja lämpötila yli 15 astetta.
Kosteusprosentti huiteli huippussaan.
Nukkumien oli 'sitä-sun-tätä'.
Ajatukset kiersivät omaa rataansa.
Aika on kulunut siihen malliin, ettei nukkumiselle voi asettaa mitään 'vaatimuksia'.
Ainoa viime-yön ilonpilkahdus oli - ei satanut ropisemalla...!
Itikatkin olivat Mökissä nukkumassa...!
Kostean aamun terveiset...

Ari kirjoitti...

Ilman vettä emme olisi tässä, eikä myöskään olisi päivää ilman yötä.
Onneksi täällä pohjoisessa meri on auki läpi vuoden jo sen näkeminen rauhoittaa.
http://www.youtube.com/watch?v=Mmwv94WKmnI

a-kh kirjoitti...

yö vain...

Täällä meren äärellä kosteusmittari haluaisi tehdä vielä toisen kerroksen. Pyykki ei kuivu.

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hola Juan!
Como puede ver, no estoy usando mis propias imágenes, aunque me tomo fotos mucho y he estado haciendo durante varios años. Me gusta ver algo nuevo, fresco e innovador, y eso es algo que encontramos en las fotografías. No es bastante obvio por qué yo visité su blog regularmente. Quiero ser sorprendido y cada vez que veo tus fotos, me siento contento. Tan simple como eso. saludo ...:)

Hei Teuvo!
Nämä tekstini ovat yön tuottamaa jorinavirtaa, ei niiden tarkoitus ole saada ihmisiä päästään sekaisin.

Huomasin juuri, että lienee aika siirtyä kirjoittelemaan jotain vikkelämpää, jotta ihmiset eivät vallan hajoaisi näissä vedellisissä ja syvissä tunnelmissa...:)

Hei Eko!
Kyllä tosiaan on kärvistelty kuumuudessa, täälläkin. Yöt, jotka tavallisesti ovat edes jonkinlainen hengenpelastus, ovat melkein kiehuvan kuumia ja kosteita. Rannat ovat täynnä porukkaa ja yritäpä siinä sitten yksiksesi palvoa hiljaisuutta ja lipua mereen vilvottelemaan. Ei oikein toimi, mutta ehkäpä se tästä jossain vaiheessa muuttuu viileämmäksi...:)

Hei Ari!
Olet inhottavan oikeassa, mutta täytyy vain todeta, että olen vallan julmetun viheriäinen ja kateellinen Norjan viileille ilmoille, samoin valoisille kesäöille.

Kiitos muuten YouTube-linkistä, se sitten löytyykin uusimman ja mielipuolisen kirjoitukseni lopusta. Upea tunnelma ja oli tunne kuin viileä jääpala liukuisi iholla...:)

Hei a-kh!
Itsellläni ei ole kosteusmittaria, joten tulen jälkijunassa ilmankosteuden suhteen. Paljon sen täytyy olla, sillä olotila alkaa olla jotakuinkin epämukava ja vettä tulee juotua kuin kamelin erämaassa...:)