BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Karvaiset lahnat lattialla...

En mielelläni narise ja vikise, sillä olen sitä mieltä, että vikinät, narinat ja piipitykset kutsuvat luokseen juuri niitä asioita, joita en halua elämässäni kohdata.

Mutta nyt kyllä narisen, vikisen, kitisen ja marmatan, ja vielä niin maan perusteellisesti. Eihän tässä ole enää mitään tolkkua. Suomen ilmasto on kuin tropiikissa ja kansa kärvistelee päivät pitkät kodeissaan, kuka lattialla, kuka piiloutuneena maakellarinsa viileään pimeyteen.


Miten tässä näin kävi, pohjoisen viileät ja kuulaat kesäyöt muistuttavat turkkilaista saunaa paitsi, että pääkin on samassa laatikossa turpoamassa ja hikoilemassa.

Päiväeläjät ovat muuttuneet yöeläjiksi ja hiippailevat yön pimeydessä eksyneinä, törmäten toisiin yhtä eksyneisiin, kuumuudesta läkähtyviin sieluihin.


Entäpä sitten kotieläimet, niillä vasta kärvisteltävää onkin. Ei tarvitse kuin mietiskellä miltä itsestä tuntuisi kontata neljällä raajalla pitkin lattioita, paksu turkki päällä. Tietysti kissojen lämmönsäätely eroaa ihmisen vastaavasta, mutta en nyt vain halua ajatella asiaa siltä kannalta.

Haluan rinnastaa helleasuissaan jääpaloja narskuttelevat ihmiset ja turkkipäälliset nelijalkaiset ystävämme. Eihän tässä narinassa olisi muuten mitään järkeä, eihän...?


Omat kaksi kissapoikani pötköttelevät kuin karvaiset lahnat pitkin lattioita, siirtyen paikasta toiseen aina sen mukaan, miten meikätyttö liikuttelee tuulettimia oman viileytensä varmistamiseksi.

Tavallisesti kaksi niin aktiivista karvaista pakkausta, jotka toimivat elävinä hyönteisloukkuina, todellisina "suurriistan" metsästäjinä, jaksavat tällä hetkellä vain viitata tassullaan pörräävän siivekkään suuntaan.


Ei tulisi poikien mieleenkään nostaa raskaalta tuntuva takamus ylös ja löntystellä jonkun sekopäisenä lentelevän tyypin perään, jota ei tietysti saisi edes kiinni. Fiksuja poikia...

Teetä juova Mörrimöykky juo vettä ja teetä, teen maullakaan ei ole enää väliä, kaikki käy kunhan se on astiassa, jossa on reunat ja sisältöä.


Pojat eivät jaksa edes tapella keskenään. Päivittäinen kengurutappelu on jäänyt ja hullua kyllä, täytyy todeta, että olen jäänyt näiden muutamien päivien aikana kaipaamaan poikien keskinäistä mätkimistä.

Kengurutappeluasennossa molemmat pojat seisovat tanakasti takatassuillaan ja sohivat etutassuillaan vimmatusti, kunnes toinen saa satuttavan osuman ja taistelu muuttuu takaa-ajoksi, jonka voittajaa voi aina vain arvailla...


Istuessani koneella, takomassa vimmatusti näppäimistöä, ahtautuvat molemmat karvakasat koneen ääreen. Toinen asettautuu näytön ja näppäimistön väliin, toinen taas rojahtaa röyhkeästi näppäimistölle, josta seurauksena on melkoisia kirjoitusvihreitä.

Tänään asetelma oli sama, punainen ukkeli pötkötteli näytön ja näppäimistön välissä, musta möykky taas päätti avustaa narinoiden kirjoittelussa. Punainen sälli muutti asentoa ja tajusi, että velipoika on aivan liian lähellä sillä seurauksella, että tassut kävivät ja musta möykky mätkähti pöydältä lattialle.


Harvoin näkee niin hämmästynyttä ilmettä kuin luomet puolitangossa olevalla mustalla hepulla oli sillä hetkellä. Pikainen tarkastus selvitti sen, että loukkaantumisilta vältyttiin, mutta Mörrimöykky taisi saada elämänsä trauman.

Tällä hetkellä Mörrimöykky pureskelee vähemmän hellästi Karvisen häntää ja kohta on tiedossa laiskanpulskea ottelu, jossa tietokone on vaarassa.


Miten tässä näin kävi, olin valmistautunut narisemaan ja vinkumaan kohtuuttoman trooppisesta ilmasta ja päädyinkin lässyttelemään kahden karvaisen pojan sekoiluista tietokoneella. Varmasti kuumuudella on osuutta asiaan...

Alla YouTube-video, jonka Arnoya Norway lähetti eilisen kommenttinsa mukana. Katsomalla videota, alkoi olemus kummasti viiletä, tuli suorastaan hyvä olo, mikä lieneekin videon tarkoitus. 

Kiitokset videosta voi lähettää suoraan Arille, yllä olevan linkin kautta. Itse kiitän viilentävästä videosta tässä ja nyt, se toimii sittenkin...

13 kommenttia:

Manteli kirjoitti...

Mukavaa, että joku muukin narisee tästä helleaallosta. Vähänkö ärsyttää, kun työpaikalla ollaan tekopirteitä: Nauti nyt helteestä, talvella sitten kaipaat niitä. En kyllä varmasti kaipaa ja sillä siisti. Parhaillaan istun tässä koneella kevyessä yöpaidassa kun ei voi pukea vaatteita päälle ja ne perhosetkin jäävät kuvaamatta, ulos ei ole asiaa. Arin lähettämällä videolla oli tosiaan viilentävä vaikutus, ihmeellistä.

Karvaiset lahnat, hihii, sopiva kuvaus meidänkin frettikolmikolle, oikosenaan lötköttelevät sohvan alla tai kodinhoitohuoneen viileällä lattialla, leikkiminenkään ei maistu.

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hei Manteli!
Narina ja mariseminen on melko häijyä, mutta nyt ei muuta voi. Olen myös törmännyt näihin samoihin tyyppeihin, jotka suorastaan osoittavat syyttävällä sormella, että nyt on nautittava helteistä henkensä edestä, kun talvella on kuitenkin kylmää. Hemmetti, entä sitten, eivät kaikki nauti kuumuudesta ja itse ainakin olen kylmemmän ilmaston ihmisiä. Yleensä en enää reagoi näiden kuumasta nauttimiseen "määräilevien" ihmisten höpinöistä, korkeintaan irvistän vikkelästi...

Eläimet minua surettavat. Itsekin olen otsanahat rypyssä miettinyt, että pitäisikö näille karvaisille pakkauksille disainata vaikkapa jääpalapöksyt ellei peräti jääpala-alustaa pahimman kuumuuden eliminoimiseksi.

Näinpä sieluni silmillä frettiläiset pötköllään pitkin lattioita, yhtä vetämättömissä kuin turkki-ukkelini, jotka myös ovat aivan letkuina, ei leikitä ei edes tee mieli tapella, voihan hyvät hyssykät...:)

JUAN FUENTES kirjoitti...

Las fotos con los gatos son una maraviila,tubiste la sabiduria de buscar los mejores momemntos-
Enhorabuena

Aili-mummo kirjoitti...

Moi Pitsit sekaisin!

Naurattaa tuo kissojesi nimitys, "karvaiset lahnat".

Terveisiä kisuille, olen kissafriikki, mutta sattuneesta syystä jouduin luopumaan kissoista. Alussa tuntui oudolta, mutta vähin erin siihen olen tottunut.

Kuumuus on kyllä aika paha juttu, varsinkin kun juuri pahimmilla helteillä on pidettävä kaikenmaailman suku- ja muut kokoukset. Ilmastoimattomassa autossa pitää ajaa ikkunat auki, muuten ei pysy hengissä. Se on hyvä puoli, ettei tarvitse tosi pitkiä matkoja ajaa.

Tosi on, että pohjoismaalainen ihminen ei kaipaa kuumaa, me olemme tottuneet viileään ilmastoon.

Oikein hyvää viikonvaihdetta sinulle ja kisuillesi, Pitsit sekaisin<3

arleena kirjoitti...

Yhdyn marinaan ja päätän olla talvella marisematta. Nautin silloin lumen narskunnasta, pakkasen ihanasta kosketuksesta poskillani ja joskus pienestä viimasta, joka saa hetken hytisemään. Kuulostaa jo ajatteleminenkin ihanalta.

Aivan ihan at kissat,osaavat näköjään ajatella ja puhuisivat, jos osaisivat.

Olga kirjoitti...

Heipsan, tulin vastavierailulle. Sinulla on hyvin kaunis pohja ja mistä löydätkin noin kauniita kuvia.

Kyllä liika on liikaa selkään saamisessakin, sanoi vanha kansa ja oikeassa olivat. Ei niinkään tuo kuumuus, vaan kosteus. Onneksi on uimarannat lähellä ja tuvassa ilmalämpöpumppu!!!

Leenamarketta kirjoitti...

Päivänasu minulla koko viikon tuuletin ja uimapuku :) Tänään riehui ukkonen päällämme rankkasateineen - oli tervetullut. Kävin kuvaamassa äsken ulkona hienoa pilveä ja ilma oli ihmeen lämmin ja kostea, nyt sataa taas - IHANAA!
Söpöt kuvat kissoista! Onneksi ei ole itsellä turkkia, ei etes irto sellaista.

Ari kirjoitti...

Jahas täällä on mainostettu minua, olen syytön.
Helteet ovat rasittavia ja en ole kahdehtinut yhtään teidän helteitä viihdyn näissä jäämeren lämpötiloissa mainiosti, kun yhtenä päivänä oli 28C mittarissa ei tehnyt mieli olla ulkona lainkaan ja koirankin letkutin.

Elisa kirjoitti...

Lämmintä on, mutta en viitsi valittaa, kun inhoan pakkasia yllin kyllin. Meillä on kotona ilmalämpöpumppu ja sillä saa äkkiä kodin viileäksi ;) Koeta pärjätä siellä ;))

Penelope´s kirjoitti...

Mä olen kanssa hikeentynyt tähän hikisyyteen.Ymmärrän hyvin kissaherrojesi tilannetta.Siksi ...kun tiedän entiseltään Mr Mörri Möykyn mieltymyksen teehen...Tarjoan hänelle hyvää jääteetä. Postasin juuri reseptin blogiini.Oiskos emäntä hyvä ja pistäs tuulemaan, johan sekin vähän virkistää.
Vilpoisempien ilmojen toivossa...terkkuja sinne teille kaikille.

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hola Juan!
Gracias por tus palabras. Y sí, mis gatos son personalidades verdaderamente encantadora y grande. Podría escribir más sobre ellos, pero hay otros temas para meny que deben ser por escrito ...:)

Hei Aili-mummo!
Suru on varmasti ollut aikoinaan valtava, joutuessasi luopumaan rakkaista karvaisista kavereista.

Itse pidän enemmän viileästä ja oletan karvaisten kavereideni olevan aivan samaa mieltä. Nämä nykyiset kesät hellekausineen ovat melkoista miettimistä ja junailua sen välillä, että elää normaalia elämää lomalla, mutta kuitenkin pysyy kuumimman ajan varjossa ja viileässä. Mielenkiintoinen ongelma tosiaan. Suorastaan kadehdin ihmisiä, joilla on kunnon maakellari. Ainakin minä viettäisin heppujen kanssa helleajat siellä. Terveiset menivät perille vastauksena oli vain kaksi hyvin raukeata luomen lopsahdusta sekä pitkää mau-kommenttia...:)

Hei arleena!
Talvi on minunkin mielestäni upeaa aikaa. On helppo pukea iso kasa vaatteita päälle, kun on mistä vähentää, mutta eihän tällä helteellä enää voi vähentää mitään. Ihoa ei voi poistaa, joten keinot ovat vähissä. Mutta kyllä se siitä, ennemmin tai myöhemmin tulee aivan varmasti viileämpää...:)

Hei Olga!
Kiitos kehuista, niiden kuvien alla, jotka olen käynyt hakemassa kuvapankeista, löytyy suora linkki heti kuvan alta. Ne, joista ei linkkejä löydy, ovat sitten eri asia...

Uimarannat ovat hyviä paikkoja, silloin kun niillä ei pesi ihmisiä, kas kun olen tällainen yksin liikuskeleva tapaus ja siksi pulahtelenkin uimaan yleensä öisin, merenlahdella...:)

Hei Leenamarketta!
Tuosta sateesta olen aivan kohtuuttoman kateellinen. Täälläkin piti sataa, mutta en nyt oiken pariakymmentä tippaa laihoja pisaroita pitäisi sateena. Se oli silkkaa kiusaamista. Kyllä sitä sadetta varmasti tännekin eksyy jossain vaiheessa, välillä pilvisyyskin auttaa jo asiaa.

Ihanaa, olet kuitenkin päässyt kuvaamaan, hilppasen heti katselemaan tuotoksia...:)

Hei Ari!
Tietysti kunnia sille, jolle se kuuluu. En minä sentään mikään törkimys ole, vaikka vähän kummallinen kumminkin.

Niin, ja sitten tietysti pääsit pistämään kuvauksellasi jäämeren viileistä maisemista. Kyllä miehet sitten osaavat välillä olla katalia...:)

Hei Elisa!
Ilmalämpöpumppu, se totta totisesti olisi suurinta lyksystä näillä helteillä. Arvaapas vain minkälainen olotila meikäläisellä on, kun sänkyyn tunkee kaksi lämmintä ja karvaista kaveria, mahdollisimman liki. Siinä sitä sitten hikoilen ja karvat liimautuvat naamaani...:)

Hei Penelope's!
Sekä Mr. Mörrimöykky että emäntänsä kiittävät etukäteen reseptistä. Käyn nappaamassa se blogistasi ja sitten mustan möykyn kanssa juopottelemme arvokkaasti jääteetä. Vaan mitäs teemme Karviselle, se kun on osoittanut vallan omituista viehtymystä kahviin? Pitäisikö sille kehittää jääkahviresepti, eihän toinen heppu voi jäädä ilman kun kerran toinenkin saa jotain. Ketkuja nämä ukkelit...:)

JUAN FUENTES kirjoitti...

Algunas de tus fotos son muy buenas,como fotógrafo me gustaria recorrer esos parajes.
Obserbo que todavia no te has aburrido con mis fantasias.
Abrazos

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hola Juan!
¿Cómo podría yo me aburro viendo sus fotos. Usted acaba de sorprenderme cada vez y creo que soy aficionado de sus ideas, cómo se juega con la cámara y obtener excelentes resultados, abrazos ...:)