BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

tiistai 3. tammikuuta 2012

Lumi teki enkelistä epätäydellisen...

Lumen maailma matkallaan pysähtyi hetkeksi suomalaiseen maisemaan. Anteliaana se pudotteli valkoisia hiutaleitaan, koristeli kadut ja korttelit, pellot ja metsät pehmeällä peitteellä, hetkeksi.

Valkoinen valloitti kaupungin, leijaillen ilmassa, hitaasti maahan laskeutuen, pienet lumipurjeet lepattaen. Monen odotukset toiveineen näyttivät äkkiä toteutuneen.


Ilma tuoksui erilaiselta, kostealta ja lumen paino kädellä tuntui yllättävän pehmeältä. Askelten jäljet painuivat syvälle, pienten askelten vierelle. 

Keveästi askeltaen, yön seuralainen, musta kissa tassutteli lumessa, vältellen puita ja pensaita sekä niistä putoilevia pisaroita.

Koivujen oksat aaltoilivat hivenen raskaampina, valkoisina ja kauniina. 


Ilma lämpeni iltaa kohden nopeasti ja tuulen huojuessa puissa, lumen olomuoto muuttui vähitellen vedeksi. 

Lämpö muutti lumen virkkaamat pitsit puiden ja pensaiden oksilla vähä vähältä läpinäkyvimmiksi, kunnes ne putosivat maahan, muiden kaltaistensa lailla.


Ainoa, mikä niistä jäi jäljelle hetkeksi elämään, oli ilmassa kuuluva napsahdus, kunnes sekin katosi, vavahduttavan nopeasti, maassa lepäävään vedensekaiseen lumeen.

Vedeksi muuttunut lumi lakkasi oksat tummanpuhuvan kiiltäviksi ja valo heijasteli niiden pinnalla elävästi.


Aamuyön tunteina, kuuntelin putoilevien vesien rapinaa yhä raskaammaksi muuttuneelle, periksi antavalle lumelle. 

Hanki ei enää kantanut, askelten jäljet täyttyivät vedellä ja musta, nelijalkainen seuralainen nosteli tassujaan yhä kiivaammassa tahdissa.


Lumen yhteenliittämät oksat nytkähtivät irti toisistaan, keinuen hetken vapaina tuulessa, pudottaen loputkin läpikuultavat huput silmuiltaan.

Talvikeli kääntyi tunneissa loskaksi, tehden mahdottomaksi lumiukot ja  -linnat, enkelit hangella. Moni ahkera yritys kääntyi päälaelleen, lumiukot nuokkuivat päät kallellaan, maata tavoitellen, lumienkeleistä puuttui jokainen.


Illalla käväisin hetkeksi ulkona, poissa ihmisten silmistä, etsimässä paikkaa talven ensimmäiselle enkelille lumella. Vaan kuinkas sitten kävikään, lumi väistyi altani, kasteli, enkä enää halunnut ojentua enempää pitkälleni. 

Vetinen hanki tallensi vain jalkani ja takamukseni, vielä ei lumi ottanut vastaan heittäytymistä eikä heittäytyjää, läpikotaisin vain kasteli.


Musta, nelijalkainen seuralaiseni kääntyi eri suuntaan kotinurkilleen, vikkelästi ja äänettömästi jolkottaen, kun taas minä litisin joka askeleella, kiroillen tyhmyyttäni.

Eihän näitä, lumienkeleitä, mihin tahansa lumeen tehdä, eihän...?Joanie Maddenin laulamalla irlantilaisella kansanlaululla ei ole mitään tekemistä lumen kanssa. Se vain on niin kaunis, että lumella tai ilman, laulu surullisuudestaan huolimatta riittää valaisemaan päivän...

19 kommenttia:

JUAN FUENTES kirjoitti...

Tus paisajes invernales hacen a mi imaginaciñon volar hacia esos sitios.
Si mi fotografia llegó a despertar tus sentimientos,mi ego se siente alagado por ello. Que éste nuevo años
te traiga felicidad.
Juan

Leena Lumi kirjoitti...

Lähden talven ensimmäisen kerran lumitöihin. Huomasin lumen sen verran märäksi, että lumienkelit saavat vielä odottaa. Eikä tee mieli edes kuvata. Onneksi on lumikuvia edellistalvilta. Olen odottanut jääurkuja, että kuvaisin niiden syntyä, mutta ei taida onnistua näillä asteilla.

Kivaa lumiviikkoa sinulle!

Aili-mummo kirjoitti...

Ihanat lumikuvat, Pitsit!

Jääkarhu kävelemässä kaupungin kadulla, hieno oivallus.:D

Oikein hyvää vuoden alkua sinulle, Pitsit sekaisin.<3

Avalons Garden and Mewsings of Garden Cottage Cats kirjoitti...

Happy New Year my Friend, I wish you much Happiness and Good Health and kisses to your little furbabies :))
Well the Cold of Winter has finally arrived and I am sure the Snow is not far behind.... I hope this year will be kind and it be light snow (not wet & heavy) and not soooo much like last year.. :0
Surely does make you appreciate Spring that much more ::sigh:: ~
Hugs & Kisses ~ Angel

JUAN FUENTES kirjoitti...

Amiga mia.La imaginación de un fotógrafo con elucubraciones siempre
estará en activo.
Pero creo que tus imaginaciones como escritora supera en mucho a las mias.

Un fuerte abrazo desde Andalucia
Juan

Birgitta kirjoitti...

Niin, hetken oli todella kaunista. Lähdin minäkin ulos sankkaan lumisateeseen ja toivoin niin, että pakkanen pysyisi ja puut lumipeitteineen säilyisivät. Ihan niin ei käynyt, enkä yhtään ihmettele, että enkeli jäi tekemättä.

Eikä tänään saapunut uutta lumisaderintamaa... ei ainakaan vielä =)

ps. vihdoin sain blogisi näkymään listallani, mulla oli jokin ihme ongelma sen näkymisen kanssa.

Valokin värsyjä kirjoitti...

En olisi uskonut viime talvena, että tulisin näin iloiseksi lumen näkemisestä. Talvi ei kuitenkaan tullut vieläkään kuulaana ja kauniina, vaan litisevänä ja tuulisena. Irlantilainen kansanlaulu niin kaunis nyyh.

Ari kirjoitti...

Tässä ainakin kuvia ja tuulta,
http://www.youtube.com/watch?v=dXYAc2-_7g8&feature=related
en vain tajua kun taustalla myös litisee ja jyrisee!

Liplatus kirjoitti...

Eipä tosiaankaan ole päässyt lumienkeleitä tekemään tänä talvena.

Nopea tempoista on sään elämä, tuoden vaihtelua eloomme.

Pia kirjoitti...

No eipä tietenkään..

Sarppu kirjoitti...

Luin kahdesti ja nautin, kaunista. Varsinkin kun eilen olin sekaisin onnesta, kun tuli lunta, niin valkoista ja kaunista ja kaikki näyttää niin hienolta....ainakin pari päivää :).

JUAN FUENTES kirjoitti...

Nuestras dos fantasias vuelan y vuelan, pero alguna vez se encontrarán en el reino de las elucubracines,
Te doy las gracias por tus continuas entradas a mi blog.
Un fuerte abrazo

JUAN FUENTES kirjoitti...

Amiga mia. La pintura és un arte,al contemplarla nos puede dar muchas emociones.
Dicen que la fotografia también és arte,pero yo como soy un mal fotófrafo jamas conseguiré llegar a gustar.
Un fuerte abrazo desde la cálida Andalucia

Penelope´s kirjoitti...

Kiitos kaunis, että saan edes pyrähtää ja unelmoida iki-ihanassa lumimaailmassasi.
Hitsi... Täällä Tukholmassa ei käy kuin se Huuru-ukko...vai oisko itse huru-ukko :-)))Upea biisi kruunaa vielä postauksen. Aaaaaah !!

JUAN FUENTES kirjoitti...

Amiga Pitsit.Siempre añoramos aquello que no poseemos ,tu amas la belleza de mi tierra y yo añoro las nieves del tuyo.
Un fuerte abrazo desde Andalucia
Juan

a-kh kirjoitti...

Lumi teki enkelin eteiseen.

seijastiina kirjoitti...

Lumienkeleitä niitä pitää joka vuosi tehdä.
Nyt on lunta, kaunista puhdasta lunta, se koukuttaa ja houkuttaa synkän pitkän syksyn jälkeen ♥
Sinä se kerrot aina vaan niin mukaansa tempaavasti, ja pitist heilahtaa..;)

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hola Juan!
Sus palabras me calentó el corazón y la mente. Usted sabe, yo creo que la fotografía es tanto un arte como la pintura, componer y escribir. La forma en que un fotógrafo piensa que todos los ángulos posibles, el objetivo, la forma de expresar el sentimiento del momento, etc Todo lo que es el mismo proceso en todas las formas de arte, por lo que la fotografía es arte.

Es muy gracioso, te gusta la nieve como yo lo hago así, y admiro a los colores y la calidez de su país. Los dos admirar la belleza de sus formas de todo, tenemos algo en común.

Y sí, tanto que nuestra imaginación y las fantasías de volar, libre y ligero como un pensamiento en el viento. Tenga cuidado y abrazos ...)

Hei Leena!
Voi, jääurut ja -putoukset, luonnon mahtavat taideteokset. Niiden äärellä suorastaan vaikenee kunnioituksesta. Vesikeli ei tosiaan ole lumienkeleiden tekemiseen paras mahdollinen keli, mutta oli vain pakko kokeilla, josko vuoden ensimmäiset enkelit saisi painallettua lumeen. Ei oikein onnistunut, mutta sen jälkeen kyllä hyvinkin, paremmilla kinoksilla...:)

Hei Aili-mummo!
Kyllä oli meikätytöllä hauskaa tuon jääkarhukuvan kanssa. Ja mistä sen tietää, voi jossain, jopa lähitulevaisuudessa, osoittautua todeksi.

Todella kaunista ja upeaa vuoden alkua myös sinulle...:)

Dear Angel!
Furry guys appreciated your kisses and send their hugs to you. First snow is always a bit wet, so I got what I was supposed to get. I am quite sure that this year is going to be the year of my life, after so many worry years. Miracles do happen, that is what I believe in life. Have a great year 2012 ja after we have enjoyed enough winter, its time to welcome Spring to ours gardens and hearts. Take care and lots of hugs.:.:)

Hei Birgitta!
Näköjään muita yhtä toivorikkaita on ryömiskellyt lumessa, ehkä vielä samoilla lumienkeli-ajatuksilla. Ei onnistunut enkelien tekeminen ei onnistunut, mutta nyt niitä on tullut tehtyä jo monia.

Minulla on muuten myös ollut ongelmia muutamien blogien kanssa, miten ihmeessä ne saisi näkymään blogissani. Pitänee taas näpertää html-koodia ja tutkailla pohjaa, jos vika olisi vaikka siinä. Bloggerin metkuihin en sormiani pistä, enkä pystykään. Vähän on kummallista, en muuta sano...:)

Hei Valokin värsyjä!
Voih, olen kuunnellut korvani puhki tätä kappaletta. Se vain niin auttaa tähän tunnelmaan, kaunista, kaipaavaa ja kuulasta sekä surullista.

Onneksi lumi tuli vähän myöhemmin, valkoista maiseman maalaajaa olen kaivannut jo niin paljon, että olen ollut tulla jo aivan höppänäksi...:)

Hei Ari!
Kiitos linkistä, varsin mielenkiintoinen kokemus. Ei näitä aina tarvitse ymmärtää, siis niitä ääniä. Kyllä tuolla tunnelmaan pääsi. Tuuli vain oli melkoisen kova ja ilmeisen kylmä. Videon kuvat hellivät silmiäni, varsinkin se avaruus ja lumen värittämä autius...:)

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hei Liplatus!
Onneksi lumienkelien teko-ongelma ratkesi itsestään myöhemmin. Nyt niitä on melkoinen rivi hangella...:)

Hei Pia!
Eeii...:)

Hei Sarppu!
Onhan meitä lumen rakastajia onneksi paljonkin. Valkoisen maalaama maisema vain on niin tolkuttoman kaunis, etten millään malttaisi olla sisällä...:)

Hei Penelope's!
Joku ukko se lienee, olisiko Pakkas-ukkeli itäisen naapurimme malliin tai sitten oikein kotoinen huru-ukkeli, jota jo tarjositkin. Nam, lumi ja valkoista kaikkialla. Ollapa vielä takka tai mahdollisuus tehdä edes pieni tuli johonkin, niin onneni olisi täydellinen. Elävä tuli ja paukkuva pakkanen ulkona, lumisine nietoksineen, onnea oikealla tavalla...:)

Hei a-kh!
Hmm, toivottavasti lumi ei tehnyt enkeliä eteiseen samasta syystä kuin Hectorin biisissä. Kunnon lumikelin jälkeen eteisessä tosin on lunta melkoisesti, harvemmin enkelin jättämänä, mutta kuitenkin...:)

Hei Seijastiina!
Oikeassa olet, ei se ole talvi eikä mikään, jos ei lumienkeleitä opääse tekemään, laskemaan pulkalla mäkiä, hiihtelemään ja piirtelemään luistimen terillä jäähän sydämiä...:)