BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Suklaan sietämätön himo...

Ne teistä, jotka suhtautuvat lievällä varauksella nautintoihin ja niistä suoraan puhumiseen, älkää lukeko enempää, sillä alla olevassa kirjoituksessa ei muusta puhutakaan, vain nautitaan ja suorastaan ryvetään suklaassa ja sen himossa sekä antaudutaan tietoisen avuttomina suklaahormoonien ja vähän muidenkin halujen valtaan...Ystäväpiirissäni on lähiaikoina ollut paljonkin puhetta suklaasta ja sen suomista nautinnoista. Yksin, kaksin tai seurassa, siitä puhe mistä puute, siis suklaasta...

Varsinkin naispuolisten ystävieni kanssa olemme törmänneet usein siihen, että puhumme yhä enenevämmässä määrin suklaasta sen kaikissa eri olomuodoissa. Onkohan keväällä jotain tekemistä asian kanssa?


Valoko tämän saa aikaan, kenties dopamiinimyrskyjen lisääntyminen aivoissa tai talviuniltaan heränneet hormoonit, jotka eivät ole aivan tolkuissaan...?

Kurjia kertomuksia suklaaorgioista, tyhjästä sylistä ja haluista jotka eivät poistu suklaalla, valon lisääntyessä ja päivien pidentyessä. Rypistynyt suklaakääre pöydällä, vain murusia enää jäljellä...


Lasillinen punaviiniä, suklaata herkullisimmillaan sekä mies, joka on tuonut sen mukanaan. Mitä voi tyttö enää muuta olla kuin täysin myyty, melkeinpä mutta vain melkeinpä polvillaan miehen jalkojen juuressa, suklaan hitaasti sulaessa suussa.


Ja totta on sekin, että suklaa saa aikaan melkoista hyrinää ihmiskehoissa varsinkin näin keväällä, jolloin luonto kohisee nopeaa kasvua, eläinten rytistessä pelloilla ja metsissä, lintujen kutsuhuutojen täyttäessä ilman voimakkailla äänillään. Vaan mitä tekee ihmiseläin, herkuttelee suklaalla ja sekoaa omissa ihmissuhdeleikeissään.


On yhtä monta tapaa kuin ihmistä herkutella tummalla nautinnolla. Joku syö koko suklaalevyn kerralla, toinen taas napsii palan silloin toisen tällöin, kolmannen vahtiessa herkkua kuin saituri konsanaan, kieltäen sen itseltään kokonaan.

Ystäväpiiri on hyvä olla olemassa, suklaa loppuu aina väärään aikaan, kun mikään paikka ei ole auki ja suklaan himoon on suorastaan hajoamassa. Soitto ystävälle ja saiturinkin varastot avautuvat, sillä suklaanhimossa kärvistelevää ihmistä ei voi niin pahasti rangaista, että jättäisi auttamatta ystävää pulassa.


Siinä missä yksi haluaa suklaansa konvehteina, toinen vannoo Fazerin Sinisen nimiin ja kolmas arvostaa herkkua vain mahdollisimman tummana kun taas neljännelle kelpaa suklaa missä muodossa ja minkälaisena tahansa. Niin monta eri makua kuin nauttijaa...En ole suklaa-addikti mutta aina välillä, varsinkin näin keväällä, hallitsematon suklaanhimo yllättää eikä siitä pääse kuin sillä, että saan vaikka yhden palasen suklaata pahimpaan hätään.

Gourmet-nautiskelijat ja asiaan syvemmälti vihkiytyneet jakavat valmistamiaan herkkuja ja pitkälle kehiteltyjä reseptejään jo melkeinpä suklaasalaseuraksi muodostuneessa ystäväpiirissään.


Alla muutama linkki joista ensimmäinen ohjaa blogiin, jossa löytyy kerrassaan oivallinen kaakaomassasta valmistettavan omatekoisen ja kerrassaan toimivan suklaan ohje.

Omatekoisen suklaan valmistusaineisiin liittyy yllätyksellisiä aineita, joilla saattaa olla melkoinen vaikutus varomattomaan annostelijaan, muista herkuttelijoista puhumattakaan:Muut linkit sitten antavatkin enemmän tietoa suklaaseen sekoitettavista muista aineista ja kun luette ne, tiedätte mitä tarkoitan varottaessani aineiden annostelusta. Ja ainahan on hyvä tietää mitä on tekemässä ja lisäämässä, varsinkin sellaiseen herkkuun kuin suklaa.

Ashwagandha ja Rastamiehen kokemuksia, Quinoaa-blogissa on taas enemmän yrttejä ja kokemuksia näiden aineiden käytöstä jokapäiväisessä elämässä.


Superfoodit-blogissa taas kerrotaan Macasta ja sen vaikutuksista.

Raakasuklaa-sivusto pitää sisällään reseptejä sekä tietoa itse suklaan valmistamisesta, resepteistä että terveysvaikutuksista.

Kaikista suklaaohjeissa mainituista aineista löytyy lisätietoa googlaamalla, mikäli antamistani linkeistä ei saa tarpeellista ja luotettavaa tietoa reseptin kokeilemiseen.


Tautiin ei löydy kuin yksi keino parantua, kieltäytyä suklaasta ja istua yhdessä ystäväporukassa, jääpalapöksyt koivissa sulamassa. Näin on asia ratkaistava, muuten olemme kaikki aivan hukassa...

Toisaalta, en näe yhtäkään hyvää syytä luopua suklaan nautinnosta, pala kerrallaan sulamassa suussa, valon hiipiessä iholla...  Ei pahus, nyt menee jo aivan liian vallattomaksi, viisainta lopettaa ajoissa jotta en sorru täysin holtittomaksi.


En varmasti ole koskaan siivonnut niin paljon kirjoittamaani kuin tämän tekstin kohdalla sorruin tekemään. Voitte vain kuvitella levottomia ja sekaisia ajatuksiani, samat jotka tunnistan ihmisissä ympärilläni...
Syvälle menevää ja käheääkin käheämpää saksofonimusiikkia, punaviiniä ja suklaata, nam, sekä oikeanlaista seuraa, eipä voisi tyttö enempää toivoa...


14 kommenttia:

Ari kirjoitti...

Ei saa laitta tälläisiä postauksia, nyt on pakko mennä hakemaan
S U K L A A T A :)

arleena kirjoitti...

Onneksi suklaata ei voi syödä kuin sopivan määrän kerralla.
Jos nyt olisi kaapissa suklaata ahmisin sen tältä istumalta.
Harvoin kaappiin jää suklaata.

Aili-mummo kirjoitti...

No niin, HIMOHAN SIIHEN tulee...<333

Avalons Garden and Mewsings of Garden Cottage Cats kirjoitti...

Ahhhhhhhhh,Chocolate(with Strawberries & Raspberries!)...... :))) ♥♥♥
What more can I say ;;)

So glad Spring has finally found you, it took a long time this year :/ Enjoy~

Lot of Hugs & Kitteh Kissez to the little guys & you too .....lol ^..^♥♥xoxoxo♥♥

Love the Guns & Roses ;)

a-kh kirjoitti...

kyllä suklaa seksin voittaa

Liplatus kirjoitti...

Oi tätä houkutusta, mielikuvituksen lennokkuutta!;))

Tumman suklaan perään en ole,
vaaleampaa olla pitää.

Viimeksi sulattelin suussani Fazerin caramel patukkaa.:D

Saraheinä kirjoitti...

Melkein täydellinen suklaa on tämä aika uusi tummasuklaa päärynän paloilla ja mantelilla maustettuna. Riittää, kun syö sitä neljä palaa kerralla tai kahdeksan... Aina pitää olla ainakin yksi levy jemmassa...

Liplatus kirjoitti...

Maltatko lopettaa väliin suklaan imostelut ja kurkata blogiini, haastan Sinut.:)

Ari kirjoitti...

Kappas täällähän tytöt suorastaan vaativat, että suklaa-kioskit pitää olla auki 24h !!!
Tuo eka video on muuten kuvatttu erään suomalaisen asunnosta...

Birgitta kirjoitti...

Haaa! Kyllä otan heti sen miehen ilolla vastaan, jonka mukana tulee suklaata ja punaviiniä ja kevään heräämistä. Onneksi oma siippa tajuaa tämän yhdistelmän, hih. En ole addikti, mutta en kyllä luovukaan tästä elämän eliksiiristä.

Voih, miksi menit sensuroimaan. Nyt jäi mielikuvitus hyrräämään ;-)

Mustis kirjoitti...

Tätä Ghost-pätkää katselin varmaan pari kertaa kun arvoin tätä versiota tuossa kummitusjutussani, mutta valitsin sen pelkän rankan ja pahan kun se sopi siihen juttuu, vaikka oikeastaan tämä olisi sopinut paljon paremmin, koska maailmankaíkkeus ei voi tarjota minulle enää mitään, mutta jos jotain tuon savenvalamistyylin tapaista saisi vielä kerran niin... mutta sehän on mahdotonta. Tämä Patrick kuoli 2009 ja on yksi lempinäyttelijäni kautta aikojen, kuten tuo iki-ihana Demikin..

MUTTA Siitä suklaastahan minun oikeasti pitikin puhua eli sitä tummaa Van Houten-kaakaota menee kyllä kilotolkulla ja se on kuulemma rakkauden ja seksin puutetta?? Nyt lähden heti tekemään ja laitan puoli loojaa kerralla:)

Elämässähän ei oikeastaan tarvita muuta kuin nämä 3 ässää eli seksi, saxofoni ja suklaa? (Korttipelit ovat asia sitten erikseen ja siellähän niitä ässiä voi olla pari enemmänkin (huom se jokeri)

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hei Ari!
Hmm, vai ei saa kirjoitella suklaasta... Onhan se melkoisen sytyttävää tavaraa, yksin tai yhdessä, aina se toimii. Eivätkä naiset ole ainoita suklaalla herkuttelijoita, kyllä sen miehetkin osaavat ja hyvä niin. Ilman suklaata maailma taitaisi olla melkoisen totinen paikka, olettaisin...:)

Hei Arleena!
Jeps, harvoin suklaata tosiaan jää vuosikertasuklaaksi saakka. Toisaalta, osaan nykyisin olla syömättä koko levyä kerralla tai sitten putsaamatta omatekoista suklaata sisältävän kipon kokonaan. On sitä harjoiteltukin, mutta kun suklaa vain on niin vietävän hyvää...:)

Hei Aili-mummo!
Ja ihan niin hirvittävä himo tuleekin, on siinä aikamoinen piteleminen...:)

Hi Angel!
Chocolate in any form, is absolutely wonderful. In a good company, always better. And with red wine, what more can one wish for. Take care and hugs...)

Hei a-kh!
Ei sitten ikinä. Simppu sentään, ennemmin suklaat lentelevät ikkunoista ulos, mutta seksiä se ei ikinä korvaa, ei niin tasan tarkkaan. Punaviinilasista pidän myös tiukasti kiinni, seurasta vielä tiukemmin. Ei hemmetti soikoon, tuollaista ei saa päästää suustaan, tukittakoon se sitten suklaalla. Suklaa nyt vain tekee niin jumalattoman hyvää päille...:)

Hei Liplatus!
Jo tuossa ylempänä intouduinkin riehumaan ja täytyy vain todeta, että suklaa sopii moneen ikävään, vaikka vain makean nälkään yleensä. Ja täytyyhän sitä löytyä jostain piilosta silloin kun paha mieli yllättää...:)

Hei Saraheinä!
Ohoh, enpäs ole kokeillut. Arvannet mitä seuraavalla kauppareissulla tarttuu mukaani. Yleensä muutama suklaapala riittää itsellänikin taltuttamaan pahimman makeannälän tai toimii hetkellisenä lohtusyömisenä. Jemma tosiaan, sellainen mukava, pieni ja salainen suklaajemma...:)

Hei Liplatus!
Tsimppu, en ole paljoa blogeissa päässyt pyörähtelemään. Käynpä kuikuilemassa...:)

Hei Birgitta!
Niinpä, oli se sensuroitu osuus sen verran kuumaa ja hurjaa tekstiä, että alkoivat omatkin posket rusottamaan oikein kunnolla. Mutta sellaista suklaa ja siitä kirjoittaminen vain saa aikaan.

Ja tulipa mieleeni muutama suklaaorgiakertakin, jolloin kului tuhottomasti suklaata, punaviiniä, kynttilöitä ja hyvää seuraa. Apua, tässä sitä taas mennään...:)

Hei Mustis!
Oli minun sitten kuitenkin ihan pakko ottaa tuo Ghost-melodia tähän kirjoitukseen, saksofonilla soitettuna. Jalkani menevät aivan letkuiksi saksofoinimusasta. Vähän mietiskelin valintaani, sillä sinun blogissasi se oli musiikkina, tosin ei fonilla soitettuna. En vain kyennyt luopumaan siitä.

Rakkauden ja seksin puutetta, varmasti näinkin, toisinaan. Tosin suklaa toimii myös aivan hurjana hormoonien herättäjänä, on siinä naisihmisessä pitelemistä, mutta oikea mies hallitsee suklaasekavuuden kourissa kärvistelevän naisihmisen, joten se siitä.

Ja muuten allekirjoitan täysillä tuon kolme ässää: seksi, saksofoni ja suklaa. Miten niin olemmekaan samaa mieltä monista asioista...:)

Pia kirjoitti...

Voi kamala jossa suklaassa vielä kylvettäisiinkin!Toistaiseksi suklaa on nyt kiellettyjen listalla:)

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hei Pia!
Eivätkö ihmiset käy jossain pahuksen suklaakääreissä jossain hoitoloissa? Itse ksuitenkin pidän suklaasta sisäisesti nautittuna, olisi melko turhauttavaa nuolla itsestään suklaat pois.

Aah, toistaiseksi... siis ei ikuisesti. Ja eihän suklaata ole pakko syödä levytolkulla, parilla palasellakin pääsee tunnelmaan ja saa suklaanhimon hallintaan...:)