BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

tiistai 23. elokuuta 2011

Kun unelmilla on siivet ja metritolkulla kangasta...

Olen jo aikaisemmin parin kirjoituksen yhteydessä liittänyt kuvitukseksi Meksikon matkailunedistämiskeskuksen teettämiä lyhyitä videoita.

Videot katson aina näytön kokoisena, jotta silmäni saisivat tarpeeksi katseltavaa, mieleni upposukeltaisi liikkuvaan kuvaan.Itse käyn aina välillä katselemassa niitä uudelleen ja yhä uudelleen. Mieleni voimalla lennän videoiden maailmaan, muutun osaksi niitä ja vain uneksin, olen paikan päällä...

Kuvaus, maisemat ja musiikki, ne kohtaavat. Videoitahan ei tee huonommaksi upea malli, joka on sama kaikissa videoissa.Katselunautintoon nämä ovat vallan oivia ja kyllähän nämä herättävät nälän päästä paikan päälle, kokemaan maisemia. 

Itse en tosiaan varustautuisi matkaan pelkästään isosti tuulessa liehuvilla kankailla, mutta reppuun voisin kyllä pakata ainakin yhden liehuvan retaleen, piiloon repun pohjalle...Ja sitten, jonain kauniin päivän aamuna tai iltana, pukisin ylleni liehuvan ja kevyen, väreiltään voimakkaan aurinkoisen, metrien pituisen kankaankaistaleen ja ei kun kädet ylös ja tuuli leiskauttamaan kevyt kangaspaljous ilmaan, korkealle ja kieputtaen. 

Jalkojen alla kuuma, kullankeltainen hiekka, eikä ketään paikalla, vain viileän herkkä tyhjyys ja nautinnollinen autius kaikkialla.Tietysti tämän hulluus-hetken jälkeen keräilisin varmasti ohuita kangassuikaleita kaikista mahdollisista piikkikasveista. Mikäli lähistöllä olisi lännenfilmien vihreitä ja topakoita piikkikaktuksia, niin ei ole vaikea arvata, olisivatko metriset kankaanretaleet kietoutuneet niiden ympärille...

Mutta mitä väliä sillä on, ei niin mitään, pelkkä kokemus olisi sen arvoinen, kevyet kangaspaljoudet, kauniin sininen taivas, tuuli vauhdittamassa kankaan lennätystä ja se lämmin ja kultainen hiekka...Vesivideoissa, joita olen aikaisemmin upotellut kirjoitusteni tunnelman lisääjiksi, tietysti uiskentelisin syvällä kirkkaassa vedessä,  liehuvissa kankaissani, jotka todennäköisesti kieputtaisivat minut vain kangasmuumioksi ja tarvitsisin hengenpelastajan lähelle. Mutta... olisi varmasti sen arvoista, ja hengenpelastajalta en kysyisi lupaa...Ei, ei ja vielä kerran ei, en ole kyllästynyt melkeinpä päivittäisiin ukonilmoihin ja sateisiin, en todellakaan. Olen kuin kesän kuivaksi paahtama rusina, joka onnesta hihkuen nauttii sateen kosteudesta ja joka vihdoinkin palaa oikeaan olomuotoonsa.Nämä videot, ne vain suuntaavat ajatuksiani tulevaan, jonnekin, jonne on päästävä, ja pian. Odottavan aika on aina pitkä ja siksipä korvikkeita on haettava, sieltä mistä niitä on saatavissa, vaikkapa videoista toiselta puolen maailmaa.

Päästäkseen jonnekin, on lähdettävä jostakin... 
Ja tämän musiikin myötä olen jo siellä jossakin...

6 kommenttia:

a-kh kirjoitti...

sun pakko matkustaa on jonnekin

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hei a-kh!
Olet kyllä niin oikeassa kuin vain oikeassa voi olla. Onhan jo melko naurettavaa istua koneella katselemassa videonpätkiä kaukaisista maista, mutta hätä keinot keksii ja siksi siis noita pahuksen videoita tulee katseltua tiuhaan tahtiin.

Voi hyvä tavaton sentään, siis jonnekin ja pian.... Lähetänkö kissat hoitoosi reissun ajaksi, kas kun ne ovat se juttu, joka pitää ensin ratkaista...:)

Avalon's Garden and The Garden Cottage Cats kirjoitti...

Wow! Those are some pretty intense Travel advertisements ;))
But I don't think I will be traveling to Mexico anytime soon ....
Hugs ~
Angel

Asta kirjoitti...

Jep, Meksiko on ihmiskunnan aarreaitta, historian kiehtova kehto ja lukemattomien ristiriitojen maa, joka koskettaa syvältä sydäntä kuin sydäntä. Sukella ja nauti!

a-kh kirjoitti...

ps

Kääräise pakettiin.

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hi Angel!
Well, today travelling to Mexico is somewhat risky business. Maybe some day soon, or later, who knows. I still enjoy of the videos and every time admire how well they have been done. Proper material of dreams, that's exactly what they are... Take care and hugs...:)

Hei Asta!
Jep, sinne on päästävä, tosin nyt siellä kiehuu ja kuohuu taas siihen malliin, että ehkä lähden jonnekin muualle ensin. Nuo pahuksen videot vain ovat niin upeasti tehtyjä, että olen seota pitseihini joka kerta kun silmät tapillaan niitä tuijottelen. Tuollaisten matkailumainosten julkaisemin pitäisi kieltää lailla tai jollain...:)

Hei a-kh!
Uskotko tosiaan siihen, että kaksi entistä, karskia ulkokattia pysyisi jossain paketissa? Kyllä silppurit tekisivät melkoisen nopeasti selvää jälkeä jostain paketeista, varmasti jopa peltitoosista, kuljetuskopista puhumattakaan. Tarjouksesi tosin oli melkeinpä koukuttava ja hetken aikaa jo suunnittelinkin kissapoikien kääräisemistä pakettiin, kunnes muistin, että eiväthän ne pakanat sellaisessa pysyisi...:)