BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

lauantai 1. lokakuuta 2011

Hevoskuuri vailla vertaa...

Kausiflunssaksi se on ristitty, mutta sanoisin kyllä, että se on ennemminkin Manalan tuottama rangaistus maan matosille ja kuolevaisille. 

Tai sitten se on kotoisin jostain toisesta, todella pahasta paikasta, sillä rangaistukselta tämä tuntuu. Rangaistus kaikesta vuoden aikana tehdystä pahasta, tietoisesta tai tiedostamattomasta, mutta ehdottomasti pahasta...

Desktop Nexus: Wallpapers > Animal Wallpapers > Birds Wallpaper

Sitä on kuulemma liikkeellä ja se tarttuu pisaratartuntana, näin sanotaan, mutta onko se tottakaan. Heti kun on selviytynyt joko valtavasta henkisestä tai fyysisestä kuormituksesta, niin eikö tuo Ilmestyskirjan peto lennä niskaan kuin koston enkeli, rangaisten jaksamisesta.

Joka kerta sama juttu ja nyt vain ei ole aikaa sairastella. Vaan mitä teki tämä kulkutautien kuningas, otti ja iski, nappasi kiinni ja selätti, niin vain niiskuttelemaan ja aivastelemaan sängyn pohjalle. Paiskasi vielä kuumeen niskaan, peitti vilunväristyksillä ja kylmällä hiellä, siunasi lopuksi kylmillä jaloilla ja käsillä.

Desktop Nexus: Wallpapers > Nature Wallpapers > Lakes Wallpaper

Miten toimii ihminen, jolla vain ei juuri nyt ole aikaa sairastella ja nuha on jo ehtinyt puhjeta? Painuuko hän ponihäntä tanassa lähimpään apteekkiin ja ostaa hyllyt tyhjäksi nuha- ja yskänlääkkeistä, vai turvautuuko hän vanhan kansan konsteihin valkosipuleineen, tervoineen ja viinaksineen? Hmm, niihinpä juuri, siis vanhoihin konsteihin, ja ehdottomasti kaikkiin ja yhtä aikaa...

Kun päässä humisee kuin  painekattilassa, silmät vuotavat vettä ja olo on hoipertelevaa kuin kestotuiterissa konsanaan, niiskutuksista ja aivasteluista puhumattakaan, niin kaikki keinot ovat todella sallittuja. Uskallanko ja kehtaanko edes mainita, mitä kaikkea tuli nautittua tämän taistelun aikana?

Desktop Nexus: Wallpapers > Nature Wallpapers > Sunsets Wallpaper

No, antaa palaa, jospa joku kykenee hyödyntämään tätä hevoskuuria joiltakin osin nuhan nopeana selättäjänä. Hevoskuuri ei ole hyvänmakuinen, miellyttävä, no jaa ehkä joiltakin osin, eikä se ole hyvän hajuinen, se karkottaa läheltä jokaisen, mutta se tehoaa ja nopeasti.

Varoituksen sana lienee paikallaan, sillä tämä kuuri ei todellakaan sovellu jokaiselle ja jokaisen vatsalle. Itselläni ei ollut muuta vaihtoehtoa ja olen aikaisemminkin turvautunut tähän tehoparantamiseen, joten tiesin varsin hyvin, mihin kyytiin olin lähtemässä, valitessani tämän keinon kaikkien joukosta. 

Tämä on saunattoman ihmisen parannusmenetelmä, saunalliset pääsevät vähemmällä...

Desktop Nexus: Wallpapers > People Wallpapers > Models Female Wallpaper

Valkosipulimaitoa isoissa kupeissa monta kertaa päivässä ja kun sanon valkosipulimaitoa, tarkoitan sitä, että valkosipuleita on kupissa enemmän kuin maitoa. Inkivääri-hunajateetä, myös isoissa teekupeissa useita kertoja päivässä, tuoretta inkivääriä kupissa enemmän kuin vettä. 

Valkosipulinyytit sängyntolppiin, valkosipulipussukat jalkoihin ja villasukat päälle, koko yöksi. Villainen kaulaliina kaulaan ja villalapaset käsiin sekä kääriytyminen  paksun peiton alle, raaka valkosipuli poskessa ja korvissa. Ja tämä siis ensimmäisen nuhapäivän aikana.

Desktop Nexus: Wallpapers > Nature Wallpapers > Sky Wallpaper

Toisen päivän aamuna valkosipulilta tuoksahtelevat jalat kuumaan valkosipulijalkakylpyyn, lisää valkosipulimaitoa, samoin inkivääri-hunajateetä, yliannostus D-vitamiinia, Acerola-C-vitamiinipureskelutabletteja kourallinen pureskeltavaksi suuhun, Carmolistippoja suositeltu määrä ja lopuksi Vogelin Echinaforce-tippoja suositeltu enimmäismäärä.

Tässä vaiheessa tuoksumaailma ja olotila ovat kaukana tavanomaisesta, mutta ne voittavat mennen tullen niiskutukset ja aivastukset, jotkat ovat tässä vaiheessa jo kauhuissaan kaikkoamassa kehosta.

Desktop Nexus: Wallpapers > Nature Wallpapers > Lakes Wallpaper

Tätä toistetaan useamman kerran päivän aikana ja kun kunto vähän sallii, lähdetään ulos ovesta ja painutaan valkosipulille haisevana kasana lähimpään Alkon myymälään, josta matkaan lähtee pikkupullo (kyllä, 0,35 l riittää) 40 %:sta rommia.

Ei varmasti tarvitse mainitakaan, että kuumia suihkuja ja höyrytystä pari kertaa päivässä, virkistävät olotilaa ja höyry avaa hengitystiet. Ja kun ei ole parempaakaan tekemistä, voi aikaansa viettää vesileikeissä valkosipulin tuoksahdellessa jokaisesta ihohuokosesta...

Desktop Nexus: Wallpapers > Abstract Wallpapers > Other Wallpaper

Lääkkeet ovat kovat, mutta kulkutauti on saatava häädettyä nopeasti ja tehokkaasti.  Kova kovaa vastaan, paperinenäliinapakka koko ajan käden ulottuvilla, käydään hiljainen ja raaka taistelu virusten ja ihmisen välillä.

Nyt alkaa hivenen nautinnollisempi puoli sairastelussa, nimittäin rommin kanssa läträäminen. Rommitoteja raa'alla inkiväärillä ja hunajalla terästettynä, tarpeellinen määrä mutta ei liikaa, kukin tarpeensa ja makunsa mukaan.


Valkosipulille haisevassa makuuhuoneessa valkosipulinyytit vaihdetaan uusiin, valkosipulisukat jalkoihin ja hikoilemaan peiton alle.  Lievässä rommin aiheuttamassa suloisessa olotilassa on mukavampi hikoilla kuume pois ja unohtaa valkosipulin käryt kaikkialla kotona.

Niin paljon kuin valkosipulia rakastankin, niin liika on aina liikaa. Vähitellen valkosipulin osuutta voidaan vähentää ja lisätä itse puristetun sirtuunamehun osuutta juomasekotuksissa. 

Desktop Nexus: Wallpapers > Abstract Wallpapers > Photography Wallpaper

Acerolakirsikka-purutablettien rouskutus jatkuu, samoin D-vitamiinin päivittäisen ohjeannostuksen ylittäminen, Carmolis-tipat ja Echinaforce-annokset saavat puistatuksen leviämään kehossa, mutta uskottelen itselleni se olevan vain virusten kuolinkorinaa ja jatkan niiden ottamista.

Neljäntenä päivänä nuhan puhkeamisesta, se on selätetty kokonaan, ainoastaan kurkun päässä tuntuva kipu kertoo sen, että jotain on vielä tehtävä, ennen kuin virukset voidaan todeta hävitetyiksi. Teelusikallinen hunajaa ja sen annetaan pikku hiljaa sulaa suussa, useampaan otteeseen päivän aikana. 


Eikä mikään estä nauttimasta kuumaa rommitotia sen jälkeen. Onko siitä apua, sitä on mahdotonta sanoa, mutta tekeepä se olotilan hivenen miellyttävämmäksi, jos kohta rommikin alkaa maistua suussa valkosipulilta.

Viidentenä päivänä sekä flunssa että kurkkukipu ovat poissa, valkosipulin tuoksu tuntuu vahvana huoneissa ja tyhjä rommipullo odottelee turhaan kaveria jakamaan orpouttaan.

Desktop Nexus: Wallpapers > Entertainment Wallpapers > Fashion Wallpaper

Vielä olisi ollut konsteja käytettävissä, mikäli hevoskuuri ei olisi tehonnut. Seuraavaksi olisin kastellut villasukat Koskenkorvassa ja vetäissyt märät viinasukat yöksi jalkaani,  ja vielä varmuuden vuoksi olisin uittanut lapasetkin viinassa ja paketoinut niillä käteni.

Näin käy, kun ei osaa tehdä mitään kohtuullisesti. Miten kadehdinkaan saunan omistajia, miten paljon vähemmällä olisin selvinnyt ja millä nopeudella, mutta käyhän se näinkin. Minä selvisin tästä kuurista hengissä ja virusten voittajana, miten käy muiden, sitä en uskalla ajatellakaan...

11 kommenttia:

seijastiina kirjoitti...

Voi sentään minkä romuskan on on sinuun tehnyt, ei kivaa!
Joo, kaikenlaista valkosipulista fenkoliteehen kannattaa nautiskella, ja rommia päälle, tosin sekään enä äautan, jos tauti on jo kerennyt iskeä :(
Minulla itsellä on kurja kun tuo iskee, tulee myös monen viikon yskä, ihan hillitön jotta rinta on kipeenä, kyllä sitä silloin kaikkensa koettaa. Koputan puuta nyt!

Hyviä ohjeitahan sinulla onkin, jospa saisit selätettyä noilla poppakonsteilla, toivon ainakin paranemisia ♥

Hedly kirjoitti...

HIH!!!!....Nuo hoidot ovat kyllä hyviä ja varmasti tepsivät(lähisuvussa nuita keinoja käyttäviä on ja hyväksi todettu), minun maha vaan ei tahdo kestää tuollaista määrää valkosipulia....mutta kotitekoinen mehu lämmitettynä ja runsaasti hunajaa joukkoon, tämä monta kertaa päivässä....pieniä rommipaukkuja myös silloin tälloin ;-)
Tuo kossusukka-juttu on kyllä kokeilematta mut kyllä tässä syksyn ja talven aikana viel ehtii =D

Acata kirjoitti...

No on sulla tropit... :D Tästä ja kaikesta muusta hyvästä: http://tilauksessaelama.blogspot.com/2011/10/tunnustus-tosioliolle.html

:)

Pia kirjoitti...

Minuunkin se iski oikein kunnolla ja järjestelmällisesti, ensin väsyms, siten toispuolinen kurkkukipu sen jälkeen sitkeä yskä ja lopuksi vielä kunnon nuha. Kolmas viikko meneillään. Mikään konsti ei auta. Alan jo kyllästyä tähän tuskaiseen olotilaan.huh ps, toivottavasti ei tule kuumetta! piirsin ristin.ja koputin.

a-kh kirjoitti...

pits.

Tässä sen näet: ihminen ei ole pöpöjensä herra, vaan kulkuneuvo, mutta on sinulla touhukas tapa sairastaa.

Asta kirjoitti...

Mahtava kuuri.
Pikaista paranemista!

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Ja muute hevoskuuri tehosi. Sillä olisi varmasti häädetty kaikki mahdolliset tuholaiset sadan kilometrin säteellä. Reissun takiahan hevoskuurin kävin läpi, ei seikkailuun lähdetä pärskien ja sairastellen. Sitä paitsi olen niitä onnetomia, joiden korvat ja pää hajoavat lentokoneessa, varsinkin nousuissa ja laskuissa ja nuhassa räjähdys on totaalinen. Nyt ei räjähtänyt pää eivätkä korvatkaan lennelleet lentokoneen seinustoille. Kaiken kukkuraksi löysin apteekista lentämistä varten tarkoiteut korvatulpat, jotka ruuvattiin korviin ja ne tasasivat paineita. Ensimmäistä kertaa elämäni aikana en kärsinyt tuhotomasta korvasärystä ja pään hajoamisesta lennon aikana. Siispä hevoskuuri ja korvatulpat osoittautuivat kerrassaan toimivaksi yhdistelmäksi.

Ja mitäpä lääkärisetä tai -täti olisi voinut flussalle tehdä, ei niin mitään, siksi siis hevoskuuri kovennettuna. Kossusukat olisivat tosiaan olleet se viimeinen vaihtoehto, mutta jäipä kokeiltavaksi seuraavan kertaan.

Mitäpä sitä ihminen ei tekisi reissun ja seikkailun tähden, ei niin mitään jättäisi kokeilematta.

Valkosipulin syönti jatkuu edelleen, suurina määrinä, ja saa nähdä pääsenkö paluulennolla koneeseen vai jätetäänkö minut kentälle tuoksahtelemaan siihen saakka, kunnes valkosipulin tuoksut ovat lennähdelleet taivaan tuuliin. Hmm, saapa tosiaan nähdä...:)

JUAN FUENTES kirjoitti...

Amiga mia.tus trabajos fotograficos son maravillas,verdaderamente eres una artista.
Hace algún tiempo que no te pasabas por mi blog.
Desde Andalucia te mando un fuerte abrazo

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hi Juan!
Bueno, ya sabes este año ha sido como una montaña rusa para mí. Me escribió que yo estoy teniendo un descanso en bloggin y todo lo demás también, y eso es lo que sigo haciendo. No estoy bloggin tan activamente como solía hacer, porque hay tantas cosas en mi vida que necesitan ser tratadas. Paso a paso ... Trato de visitar mis blogs favoritos con tanta frecuencia como sea posible, sino que varía día y tengo que tomar algún tiempo de mi propio entender lo que está sucediendo ahora mismo en mi vida. Tan pronto como hay algo de luz que se ve en el extremo del tubo, estaré de vuelta como Fenix ​​aves y hasta entonces ... Muchos abrazos y cuidar ...:)

Anonyymi kirjoitti...

That is very attention-grabbing, You are an overly skilled blogger.

I've joined your rss feed and look forward to in quest of extra of your great post. Also, I've shared your website
in my social networks
Also visit my homepage ; free iphone

Anonyymi kirjoitti...

That is very attention-grabbing, You are an overly skilled blogger.
I've joined your rss feed and look forward to in quest of extra of your great post. Also, I've shared your website in my social networks
Also see my web page: free iphone