BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

lauantai 7. toukokuuta 2011

Pölypalleroiden kylpyhetki...

Valon ja lämmön vaikutuksesta kaikki kynnelle kykenevät ovat ryömineen piiloistaan esille. Ihmiset ja eläimet liikuskelevat hivenen pöllämystyneen näköisinä ihmetellen nopeaa muutosta luonnossa. Eläimet toipuvat nopeammin, ihmisiltä kestää sopeutuminen pitempään.


Kolme harmaalakkista ja ruskealieristä varpuskoirasta hyppelehti pölystä ja hiekasta harmaalla aukiokivetyksellä, ohimoonsa vaalealla vedetyn siveltimenvedon koristaman varpusnaaraan katsellessa tarkkana siipiveikkojen suorastaan kaistapäistä melskaamista ja koikkelehtimista hiekkakasojen päällä.

Koiraiden kuvut olivat pyöristyneinä suhteettoman suuriksi, toisin kuin kesällä ihmisotusten hiekkarannoilla, joissa taas sekä ihmiskoiraat että -naaraat vetelevät vatsojaan sisään ja tuskan hiki otsalla yrittävät pidätellä hengitystään, kunnes vaikutuksenteko-vaara on ohitse.Koiraat pörhistelivät ja naaras yritti näytellä välinpitämätöntä. Kolme koirasta ja yksi naaras, sanoisinko, että mielenkiintoinen kosiskelutilanne totta tosiaan.

Mitä enemmän koiraat melskasivat, sitä välinpitämättömämmältä naaras näytti, tosin jos sama suhteutettaisiin ihmiskoiraisiin ja naaraisiin, niin kuka hullukaan sitä menoa ja melskettä katselisi. Kyllä jäisivät koiraat kolmistaan keskustelemaan poliisi-sedän tai -tädin kanssa mellakoinnista yleisellä paikalla ja varmasti jostain muustakin...Kun siipiveikot olivat käyttäneet kaikki sillä hetkellä käytettävissä olevat temppunsa ja vaikutusta ei syntynyt, mätkähtivät varpusukkelit mahalleen pölyiseen maahan. Siinä meni vaivalla komiaksi pullistettu kupu, niinhän se lätistyi littanaksi kuin lätty. Ei ihan, mutta melkein kuin olisi kolme pörröistä lahnaa lojunut hiekkakasojen joukossa. Kyllästyneen näköinen naaras ei siipiään edes väräyttänyt ja niinpä varpuskoiraat päättivät pistää pystyyn kunnon floor show:n, josko naaras siitä tokenisi ja valitsisi edes jonkun.Kuin sanattomasta sopimuksesta, nämä kolme veijaria pyöräyttivät itsensä selälleen, mahalleen ja taas selälleen sekä sitten mahalleen. Höyhenkasat pyörivät kuin vikkelät hyrrät ja pöly vain nousi tiheänä pilvenä ylöspäin. Ja taas sama pyöriskely uudelleen. Lopputulos oli suorastaan järkyttävän pöllämystyttävä. Kyllähän ihmistarkkailija sen tiesi, että linnuilla on tapana kylpeä myös hiekassa, mutta jotain harkintaa sentään paikan valinnassa...Pöly- ja hiekkakylpynsä jälkeen nämä yritteliäät varpuskosiskelijat olivat yltä päältä harmaan pölyn peitossa, pienissä päissään harmaat höyhenet pystyssä kuin punkkari-kampaamon jäljiltä, eikä naaraasta ollut enää tietoakaan. Viisaana varpusneitokaisena se oli mitä ilmeisemmin lentänyt ihailemaan tarjokkaita siivompia koiraita, pyöritellen päätään pölypalleroiden tyhmyydelle.Ei ole elämä helppoa varpusillakaan, varsinkaan näin keväällä, jolloin pitää nopeasti tehdä vaikutus ja saada varpusnaaras kiinnostuman yhteisistä pesänrakennuspuuhista...

5 kommenttia:

a-kh kirjoitti...

Ei ole.

Asta kirjoitti...

Kaikenlaisia kärhämiä on totisesti saanut seurata tänäkin keväänä suurella mielenkiinnolla. Säpinää luonnossa!

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hei a-kh!
Totta lakonisesti toteat. Näin on.:)

Hei Asta!
Kärhämiä ja pullisteluja on totta tosiaan eläintenkin keskuudessa havaittavissa. Toivottavasti ne eivät salaa tuijottele ihmisten olohuoneisiin ja tuijottele murhasarjoja ja kuorosotia. Jos näin on, silloin nekin ovat kohta yhtä seonneita kuin ihmiset.:)

seijastiina kirjoitti...

Hei pitkästä aikaa!
Selailin kuviasi ja voi että on taas kaikissa postauksissa kivat kuvat ja tarinat.
Tämä viehätti erikoisesti ja kiinnosti ,että ajan puutteen vuoksi en kerkiä kaikkia kommentoida.
Ihana!

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hei Seijastiina!
Kevät tai oikeastaan joi kesä saa viettämään aivan tolkkuttomasti aikaa ulkoja ja siksipä kirjoittelu automaattisesti jää vähemmälle. Ja on vielä elämäkin elettävänä, niin ymmärrän todella hyvin, ettei aina ehdi kommentoida. Itsellenikin on käynyt samoin ja palailenkin sitten sopivammassa tilaisuudessa lukaisemaan koko kuukauden annin kerralla. SAamaan uskon muidenkin joutuneen tyytyvän. Valoisaa kesää...:)